کوثری | شهرآرانیوز؛ با هدف کاهش نرخ بیکاری در میان مددجویان بهزیستی، تزریق اعتبار به بهزیستی استانها برای اعطای وام به بنگاههای اقتصادی در قبال استخدام مددجویان اجرایی شده است؛ با این حال کمتر از سه ماه مانده به انتهای سال، سهمیه استان در جذب این منابع اعتباری تنها ۵۷ درصد برآورد شده و این رقم نشان میدهد که هنوز حدود نیمی دیگر از اعتبارات در میانه راه وصول و تخصیص قرار دارد.
شهریور سال گذشته بود که مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که تسهیلاتی که سازمان بهزیستی به مددجویان در حوزه اشتغال ارائه میدهد در قالب تسهیلات بانکی است و قانون برای اشتغال هر یک نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی سقف ۵۰ میلیون تومان را به عنوان وام ۴ درصد و با بازپرداخت هفت ساله در قانون بودجه سال ۹۹ تصویب کرده است.
رضا دهقان افزود: فعالان اقتصادی، با هماهنگی سازمان بهزیستی استان میتوانند مددجوی بهزیستی را به کار بگیرند و در ازای هر قراردادی که بسته میشود با هر مددجو ۵۰ میلیون تومان و تا سقف ۲ میلیارد تومان برای حداقل ۴۰ نفر از تسهیلات کارفرمایی چهاردرصدی با بازپرداخت هفت ساله استفاده کنند.
در این باره معاون اشتغال و مشارکتهای مردمی بهزیستی خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: از ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبارات در نظر گرفته شده برای حوزه اشتغال بهزیستی خراسان رضوی تا کنون فقط ۵۷ درصد به بانکهای عامل استان تخصیص یافته است.
حمیده محدث با بیان اینکه مبالغ تسهیلات بیشتر از ۲۵۰ میلیون تومان باید در ستاد اشتغال بهزیستی استان به تصویب برسد، ادامه داد: وام دومیلیارد تومانی برای کارفرمایان، به ازای به کارگیری مددجویان بهزیستی، سیاستی ترغیبی و تشویقی در جهت راه افتادن چرخه اقتصاد و کاهش آمار بیکاری جامعه معلولان است.
وی اظهار کرد: به طور عمده، بیشترین سهم تخصیص اعتبار و ارائه تسهیلات به مددجویان و متقاضیان اشتغال در نیمه دوم سال محقق میشود. امسال به دلیل مضیقه ریالی و اعتباری این اعتبارات با تأخیر بیشتری تخصیص یافته است. وی گفت: در جلسه ستاد اشتغال بهزیستی استان مصوب شد سهمیه شهرستانهای ضعیف از ابتدای بهمن ماه به صورت شناور محاسبه شود؛ به این معنا که اعتبار ابتدا به شهرستانهایی تخصیص یابد که عملکردی بهتر و متقاضیان بیشتری آماده اشتغال دارند.
محدث بیان کرد: بر این اساس از همه استارتاپها و شرکتهای توانمند برای مشارکت و همکاری با بهزیستی استان در جهت فروش محصولات تولیدی مددجویان دعوت به عمل میآوریم.
وی با بیان اینکه مددجویان بهزیستی خراسان رضوی در رشتههای مختلف خانگی، هنری، پوشاک و پارچه، صنایع دستی، عروسک سازی، خوراکیها و مواد غذایی، تولیدات مؤثری دارند، افزود: بسیاری از مددجویان توانمند تحت پوشش بهزیستی استان به دلیل دسترسی نداشتن به بازارهای فروش، انگیزه تولید ندارند.
وی اظهار کرد: در نظر داریم از طریق راه اندازی فروشگاه متمرکز اینترنتی، محصولات مددجویان را در این سامانه معرفی کنیم.
محدث افزود: وزارت رفاه بخش نامهای صادر کرده است که به موجب آن دستگاههای زیرمجموعه این وزارت خانه، مکلف هستند همه هدایا و وسایل تبلیغاتی و اداری خود را حتی الامکان از محل تولیدات مددجویان خریداری کنند.